Der er styr på maverne på Bekgaarden

Stabil fodring giver stabile kalve

Peter Nienhuis’ kalve får hverken medicin, tilsætningsstoffer eller vitaminer i deres mælkeblandinger. Der er nemlig styr på maverne, tilvæksten er god, og dyrene har det godt – en cirkel, der fungerer.

Familiegården i Veggerby

På familiegården i Veggerby ved Nibe driver Peter sammen med sin kone, forældre og to ansatte 250 HA og har ca. 270 kvæg. For nogle år siden lavede de ny stald, da forholdene trængte til forbedring. I den forbindelse kiggede de også i andre retninger, for at deres køer og kalve fik de bedste forudsætninger for at trives – og her kom Nutrax’ mælkepulver ind i billedet.

”Stabil fodring giver stabile kalve. Det største problem med fodringen for os har været diarré, men nu kan vi se, at kalvene har det godt. Der er kontrol over det. Forholdene for kalvene er bedre nu med den nye stald, og når deres forhold er gode, og deres fodring er god, går det hele hånd i hånd. Det er sådan, jeg ser det,” fortæller Peter.

En lokal, hurtig samarbejdspartner

At kalvene trives, er vigtigt for Bekgaarden, og derfor betyder det meget, at deres foderleverandør har samme udgangspunkt:
”Da vi kom i den nye stald, havde jeg mange samtaler med Palle om kalvenes trivsel – han er fagligt dygtig, og han går op i det på samme måde som os. Han kom med mange gode input, som vi tog til os,” siger Peter, der har kendt Palle og Nutrax i mange år efterhånden.

”Det er vigtigt, vi bakker op om de lokale,” udtrykker Peter og uddyber, at kvaliteten af produktet selvfølgelig er det vigtigste – men når der er god kvalitet fra en anerkendt virksomhed i nærheden, synes han, det skal støttes. Samtidig gør Nutrax også en dyd ud af, at leverancerne er hurtigere end andre steder, og det betyder noget for Peter:

”Jeg har før prøvet at stå en torsdag og akut have brug for en leverance. Andre firmaer ville måske gå helt i panik over sådan en forespørgsel på en torsdag eftermiddag og kan først levere mandag eller ugen efter. Men sådan er det ikke hos Nutrax, der havde jeg mit pulver allerede om fredagen. Der er ikke så meget 8-16 eller leveringstider der,” forklarer han.

På Bekgaarden er der ingen tilsætningsstoffer
eller vitaminer
– der er bare råmælk og mælkepulver.
Tilvæksten er imellem
1300 g og 1600 g
pr. kalv pr. dag.
Tilvæksten er imellem
1300 g og 1600 g
pr. kalv pr. dag.

Intet andet end råmælk og mælkepulver

Peter ser kalvenes trivsel som en cirkel, hvor ingen led kan undværes. Det har både noget at gøre med den nye stald, hvor kalvene har plads og luft, og hvor hygiejnen er så god, at man næsten kan spise af gulvet, siger Peter med et smil. Men det har selvfølgelig også at gøre med det, kalvene får proppet i munden. Det kan man tage at føle på, for der er styr på maverne, og tilvæksten er god: mellem 1300 og 1600 g pr. dag.

På Bekgaarden er der ingen tilsætningsstoffer, zink eller vitaminer – der er bare råmælk og mælkepulver.

Hjælp til udvikling af din drift?

Har du lyst til at høre mere om hvad Nutrax kan tilbyde din bedrift,
så kontakt os på telefon 86 93 69 11

NUTRAX

Vækst skaber vi sammen

- siden 1981