Asdal Hovedgård stoler på stabiliteten af deres mælkepulver

750 HA og ca. 35.000 slagtesvin

Et stort landbrug på 750 HA og ca. 35.000 slagtesvin om året skal drives som en stor virksomhed – og i en stor virksomhed er stabilitet og kvalitet fra en leverandør vigtigt. Man skal vide, hvad man får, så man ved, hvad man kan regne med. Asdal Hovedgård ved Hirtshals er præcist sådan et landbrug, og de kan altid regne med kvalitet og stabilitet af deres mælkepulver.

Driftsleder Anders Jensen

Anders Jensen er driftsleder på Asdal Hovedgård og har været det i 15 år. Anders skal have det store overblik over hele svineproduktionen med 1.050 søer, alle smågrisene, de 8 ansatte i staldene og selvfølgelig sine svin. Når man driver en svineproduktion, er det selvsagt, at smågrisene skal have det godt, de skal vokse, og de skal have den næring, de har brug for gennem mælk og mælkepulver. Asdal Hovedgård har de sidste mange år brugt forskellige leverandører af mælkepulver, som har været af forskellig kvalitet.

”De forskellige leverandører og producenter af mælkepulver, vi har brugt, lover alle sammen det samme: Deres mælkepulver er det bedste, og det er af høj kvalitet. Men det er varm luft, for kvaliteten af produktet kunne svinge rigtig meget, og det duer ikke,” fortæller Anders, som fortsætter med at slå fast, at hvis de små grise får diarre i farestalden, vil det jo påvirke produktionsresultaterne negativt. Derfor har det været vigtigt for Asdal, at det mælkepulver, de bruger, er stabilt i kvaliteten. De har en stor produktion, som let bliver påvirket, hvis deres smågrise ikke vokser, som de skal.

Stabiliteten er det vigtigste

Da Anders tog fat i Henrik fra Nutrax, var det især den stabilitet, som Henrik lovede med produktet, som gjorde udfaldet til et skift.

”Henrik sagde: prøv en palle og se, hvad du synes. Så kan vi tage resten tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Så det gjorde jeg,” siger Anders. Mælkepulveret skulle ikke leveres tilbage, for det virkede, som det skulle, og Anders kunne se, at kvaliteten ikke svingede, og at grisene voksede, som de skulle, og ikke fik diarré.

”Prisen på mælkepulveret er selvfølgelig vigtig, men stabiliteten er lige så vigtig. Og den kan vi regne med. Det er ikke alle steder, hvor man ved, hvad man får. Når Henrik siger god for noget og rådgiver os om, hvornår vi skal købe, så tror jeg på det, for jeg ved, han aldrig lover for meget,” uddyber Anders.

Fravænning

Asdal Hovedgård har de seneste 6 mdr. haft en egenfravænning
(fravænning pr. so) på 14,7 og antal diegivningsdage på 28.

Læs mere om vores produkter
14,7
Fravænning pr. so
28
Diegivningsdage
14,7
Fravænning pr. so
28
Diegivningsdage

Spørgsmål og ønsker bliver taget alvorligt

”Hvis der er noget, jeg gerne vil drøfte med Henrik, så ringer jeg bare,” fortæller Anders, som ser Henrik som en god sparringspartner. Desuden er Anders også blevet inviteret til Holland for at besøge fabrikken, hvor mælkepulveret bliver fremstillet, og her mødte han samme professionelle rådgivning. ”Det er altid godt at se med sine egne øjne, hvor produktet bliver lavet,” uddyber han.

Asdal Hovedgård er tilfredse med deres mælkepulver, som de har brugt i snart et år, men de er også tilfredse med den sparring og rådgivning, de får af Henrik og Nutrax. Der er altid tid til at undersøge et specifikt ønske eller et spørgsmål, og det har været en stor del af den gode relation, som Anders og Henrik har.

Asdal Hovedgård har de seneste 6 mdr. haft en egenfravænning (fravænning pr. so) på 14,7 og antal diegivningsdage på 28.

Vil du også have øget din egenfravænning?

Kontakt os på telefon 86 93 69 11

NUTRAX

Vækst skaber vi sammen

- siden 1981