​Nutrax sørger for optimal staldhygiejne

Hos Nutrax forbedrer og udvikler vi det optimale staldmiljø.​

NutraFerm

Husdyr producerer store mængder

affaldsprodukter såsom gødning, urin,
sekret fra børen o.lign. Disse affaldsstoffer giver bakterierne optimale forhold. Under disse optimale forhold vil bakterierne vokse med eksplosiv fart.

Enhver stald er hjemsted for både skadelige og gavnlige bakterier. E Coli findes normalt i tarmsystemet ligesom salmonella. Stafylokokker og streptokokker findes I alle miljøer over hele verden.

Disse skadelige bakterier er kun til skade, hvis de har overtaget over de gavnlige.
I løbet af få timer kan mængden af disse skadelige bakterier være tilstrækkelig til at angribe dyrets helbred.

Vi ved, at bakterier har behov for fugt, næringsstoffer, passende temperatur og ilt for at kunne udvikle sig. Vi ved, at skadelige bakterier i løbet af få timer øges til et højt infektionsniveau. Vi ved, at husdyr producerer store mængder

affaldsprodukter, og disse affaldsprodukter er næring for bakterier.

Derfor bruges NutraFerm til at kolonisere staldene med gavnlige bakterier. Disse gavnlige bakterier vil være i overtal samt bruge næringsstoffer og fugt, som de skadelige ellers har behov for til vækst.

På grund af mangel på næringsstoffer og fugt vil de skadelige bakterier aldrig nå et infektionspres, som kan skade sundheden på dyret.​

NutraZym

​Rengjorte overflader er med traditionelle desinfektionsmidler næsten umulige at gøre fri for skadelige bakterier. Alle overflader har revner og ujævnheder. Snavs vil sætte sig i disse ujævnheder. Traditionel rengørings og desinfektionsmiddel er ikke i stand til at trænge ned i disse ujævnheder.

Disse mikroskopiske ujævnheder, som fyldes med snavs, er et ideel skjulested, hvor bakterier har optimale forhold til at udvikle sig. Der er tilstrækkelig med næring, fugt, ilt og temperatur. Når skadelige bakterier (f.eks. coli) danner kolonier i disse ujævnheder, stiger infektionspresset i løbet af få timer.

Bakterier vil altid forsøge at finde muligheder for at udvikle sig. Det er den eneste mulighed for artens overlevelse. Fugtighed er nødvendig, for at bakterierne kan optage næringsstoffer. Bakterier kæmper 24 timer i døgnet for deres overlevelse.

Når først betingelserne er tilstede, sker der en mangedobling i løbet af kort tid. På kun 2 timer kan skadelige bakterier øges til et antal, som kan forårsage sygdomme. Bakterier i vore produkter producerer enzymer til at nedbryde smuds og snavs. Disse enzymer bevirker at urenheder ikke binder på overflader, som gør det muligt for bakterierne at optage de nedbrudte næringsstoffer

Bakterierne, som anvendes i vore produkter, er i sporeform. Det betyder, at de ikke er aktive.

Først når de nødvendige parametre er tilstede, omdannes de til reelle bakterier og starter væksten. Når alt tilgængelig næring er brugt, ændres de tilbage til sporeform.

Rengøring med bakterier bruger enzymer, som produceres af bakterierne. Bakterierne søger områder, hvor der er næring til rådighed. Bakterierne danner kolonier i alle revner og sprækker på overfladerne. Enzymerne nedbryder snavs til næring for bakterierne. Det nedbrudte snavs vil ikke længere vedhæfte på overfladerne, som vil være nemme at rengøre. 

Efter rengøring vil snavs, som er tilstede, blive ædt af vore bakterier. Når først alt er ædt, vil bakterierne gå tilbage til sporeform og vente på en ny forurening på overfladerne.

Ved brug af disse naturlige bakterier dannes kolonier på overfladerne med enorme mængder af gavnlige bakterier klar til at bekæmpe en ny forurening.​

NutraRen

NutraRen er et labaratorietestet dansk pulverprodukt. Ved brug af NutraRen begrænses smittefaren for dyrene, og der opnås et bedre staldmiljø.

Ca. 50 gram NutraRen pr. m2 - én gang om ugen er nok til at opretholde et godt klima og miljø i stalden.

NutraRen hindre bakterier i staldene, og begrænser smittefare for dyrene. NutraRen holder ammoniaklugten væk så både dyr og mennesker kan færdes i staldene uden lugtgener.

NutraRen opsuger fugt og væde, derfor særlig anvendelig i våde vintre og regnfulde somre.

NutraRen desinficerer og renser, hvorved bedre sanitære forhold i stalde opnås. En håndfuld NutraRen pr. m2 om ugen er nok til at opretholde et godt staldklima.

Meget fugtige stalde og farestier tilrådes det, at strø NutraRen noget oftere af hensyn til den større risiko for udvikling af bl.a.

salmonella og colibakterier.

Fordele ved NutraRen:

 • Tørhygiejnemiddel
 • PH-neutral
 • Støver ikke, og er er ikke
 • hudirriterende
 • Mindsker lugtgener ved at binde sig
 • til ammoniaken
 • Tørrer luften, og mindsker dermed
 • risikoen for luftsmitte
 • Tørrer staldbunden ud
 • Effektivt bakteriedræbende
 • Dræber svampesporer
 • Ætser ikke gulv, og inventar
 • Brænder ikke fast
 • Det er ikke nødvendigt at tømme
 • stier for at desinficere

Anvendelse:

50-100 gr/m2 er nok.

Første uge med de nye dyr eller ved

problemstier strøs tre gange.

Ellers én til to gange dagligt

Besøg os på​

Facebook​

Følg med på vores Facebookside, hvor vi løbende opdaterer om produkter, nyheder mm.​

Åbningstider

Mandag​

08.00 - 16.00​

Tirsdag​

08.00 - 16.00​

Onsdag

08.00 - 16.00​

Torsdag​

08.00 - 16.00​

Fredag

08.00 - 14.00​

​Firmainfo

NUTRAX ApS

CVR: 66549615

​Østre Allé 6 - ​9530 Støvring

Telefon: 86 93 69 11

E-mail: info@nutrax.dk

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.